Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZABADSÁG

szabadido.png

 

 

Cikkek

2020.11.11

VIKINGEK - sorozatkritika

/ Menüpont: SZABADSÁG

Hosszú és fájdalmas szülés volt, de valahára a végére értem. Mondhatom, megszenvedtem ezt az időszakot! Mégis, hősiesen kitartottam, hogy saját szememmel győződjek meg róla, kikkel is állunk szemben. Vegyük tehát sorra, milyen veszedelmekkel kell farkasszemet néznie napjainkban a valódi hittel élő keresztény embereknek, mert ez a sorozat – az eddig elkészült összes évadában – talán mindet előrevetíti számunkra. És mindenkit figyelmeztetek: ne legyenek illúziói!

 
Teljes bejegyzés

2020.12.06

Mikulásos sztori

/ Menüpont: SZABADSÁG

12 éves nagyfiam a minap – nagy ijedtségére – az alábbi írást olvasta a padlásunk valamelyik zugából előkotort Hahota magazinban:

"Kedves Gyerekek! Az idén nem látogatlak meg benneteket. Nem mászom be a kéményen keresztül. Nem is bujkálok nehogy észrevegyetek, mikor a koszos és büdös csizmátokba belerejtem azokat a finom és drága csokikat. Nem kérdezem meg, hogy jók voltatok-e, meg hogy mi a kedvenc versetek (vakarcsok, nem is tudjátok, hogy mi az a vers). Nem próbálok a hitelesség kedvéért olyan sztorikkal előhozakodni, amiket harapófogóval szedtem ki a szüleitekből. Nem, nem és nem; öreg vagyok már bohócnak! Ne hebegjetek, habogjatok, hogy kikeféltétek a csizmátokat, meg hogy milyen nagyon vártatok, meg hogy egyáltalán nem direkt löktétek le az idős nénit a troliról..."

 
Teljes bejegyzés

2020.12.26

Bloomék karácsonyi narancsos kacsája

/ Menüpont: SZABADSÁG

Évekig kutakodtam a neten, sőt az Édesanyámtól örökölt öreg szakácskönyveket is kiolvastam a témában, hogy megtaláljam a tökéletes karácsonyi narancsos kacsa receptjét. Olvastam néhány hasznos cikket, de a rengeteg sületlenség, amik még egy kezdő háziasszonyt is gyanakvással töltöttek volna el, végül elvették a kedvem a gasztronómiai utánzástól. Úgy döntöttem tehát, hogy ötvözöm inkább harminc év főzőtudományát, az innen-onnan felcsipegetett információ-morzsákkal, és én magam alkotom meg egy tökéletes karácsonyi főfogás receptjét. A végeredmény pedig egy omlós, ízes, porhanyósra sült szárnyashús lett, nyakon öntve egy selymes, krémes, eszményi karácsonyi ízekkel megkomponált mártással.

Idén két kacsát sütöttem ki, amik karácsony végéig sem tartottak. Az utolsó morzsáig bepusziltuk őket! A melléjük tálalt mennyei mártás pedig még a szentesti parki sétánk során is belülről simogatta a pocakunkat. Nem győztük emlegetni!

 
Teljes bejegyzés

2021.01.02

Karácsonyi üdvözlet (2006) - film

/ Menüpont: SZABADSÁG

faith-and-cody_tiny.jpg

Cody Cullen, a magányos hivatásos katona, meghatódva az afgán fronton kapott névtelen karácsonyi üdvözlőlaptól, Nevada Citybe utazik, hogy találkozzon a lap feladójával, Faith Spelmannel. Mikor megérkezik a mit sem sejtő levélíróhoz, meglepődik a nő családjának szíves vendégszeretetén. Mivel nincs hová hazatérnie, az ünnepek idejére a Spelman család alkalmazásába szegődik. Az együtt töltött idő alatt azonban beleszeret Faithbe. Ám a boldog vég még nincs kőbe vésve, mert váratlanul megérkezik Faith nagyvilági vőlegénye, hogy a karácsonyt együtt töltse szerelmével...

 
Teljes bejegyzés

2021.01.08

ECG, a tökéletes vidéki stílus

/ Menüpont: SZABADSÁG

Egy harmonikus és otthonos vidéki fészek megteremtése a családunk számára: a regényírás után ez a legkedvesebb elfoglaltságom. Mindig is sok időt töltöttem az otthonunk tökéletesítésével, és bár távol vagyok még a vágyott céljaimtól, már az odavezető út is számtalan izgalmat tartogat egy magamfajta kreatív nő számára.

Az otthonteremtés nálam nem merül ki lakótereink tökéletesítésében – bútorok újrafestésében és kárpitozásában, függönyök-terítők-párnák varrásában, kidobásra ítélt kacatok dísztárgyként való újragondolásában –, nagy lelkesedéssel ékesítem a családtagjaim öltözködését is. A lakóhelyünk és házunk hangulatának megfelelően az öltözködésben is az angol vidéki stílust kedvelem. Ennek a lenyűgöző otthonosságot árasztó eszköztárnak az alapvető kellékei a kötött felsőruhák és változatos tweedszövetek tarka kavalkádja. Egyszerűen nem tudok betelni ezekkel az anyagokkal és párosításokkal! Így ezt a szenvedélyemet a családtagjaimra is sikerült már ráragasztanom. Jó pár embert el kell tehát látnom kötött mellényekkel, amiket egy english country gentleman stílusához méltó ötletességgel igyekszem megalkotni számukra...

 
Teljes bejegyzés

2021.04.02

Locsolóversek helyett

/ Menüpont: SZABADSÁG

kiefer-bela.jpg

fotóKiefer Béla

 
Teljes bejegyzés